Internationale SEO

  Nieuwsgierig naar
  wat wij voor je
  kunnen betekenen?

  We zijn benieuwd naar jouw digitale uitdagingen! Onze online marketingspecialisten voorzien je graag van advies.

  Overweeg je om de grenzen over te steken en een buitenlandse markt te veroveren? Een gedurfde zet die echter met de nodige uitdagingen gepaard gaat, aangezien buitenlandse markten vaak aanzienlijk verschillen van de vertrouwde Nederlandse markt. Het optimaliseren van je online aanwezigheid is cruciaal om succesvol te zijn in het buitenland. Als je zeker wilt zijn dat jouw bedrijf online vindbaar is en de juiste doelgroep bereikt, is het uitbesteden van je internationale SEO aan PDK Online Succes een strategische keuze. Maak nu een afspraak met een van onze internationale SEO specialisten!

  Buitenlandse markten vereisen een diepgaand begrip van lokale gebruikersgewoonten, taal, en culturele nuances. Bij PDK Online Succes begrijpen we het belang van deze elementen en daarom gaan onze specialisten nauw met jou samenwerken. Onze internationale SEO experts zullen zich verdiepen in de specifieke kenmerken van de doelmarkt(en) die je wilt bereiken. Of het nu gaat om het aanpassen van de website-inhoud aan de lokale taal, het begrijpen van zoekgedrag in verschillende regio’s of het optimaliseren van de online campagnes voor een specifieke doelgroep, wij hebben de expertise om jouw online aanwezigheid wereldwijd te optimaliseren.

  Het uitbesteden van internationale SEO aan PDK Online Succes biedt niet alleen gemak, maar ook de garantie dat je profiteert van actuele kennis en strategieën op het gebied van wereldwijde zoekmachineoptimalisatie. Onze aanpak is gericht op het behalen van meetbare resultaten, of het nu gaat om het vergroten van de zichtbaarheid, het genereren van meer verkeer of het verhogen van de conversieratio’s in het buitenland.

  Samen met jou willen we de uitdagingen van internationale expansie aangaan en jouw website of webshop positioneren voor online succes in het buitenland. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen bij het veroveren van internationale markten en het maximaliseren van jouw online potentieel over de grenzen heen.

  Waarvoor moet je internationale SEO uitbesteden?

  Ben je er echt van overtuigd dat er kansen liggen voor jouw bedrijf op een internationale markt? Wacht niet langer en ga nu voor internationale SEO! Twijfel je over wat voor land geschikt is voor jou product of dienst? Kijk bijvoorbeeld naar de concurrentie in het land, of naar de prijs? Heeft het land bepaalde invoerrechten op de producten die jij wil aanbieden? Dit zijn allemaal onderwerpen die je moet overwegen wanneer je internationaal gaat. Wij kunnen je helpen met het online aspect van deze overweging. Vind nu hieronder uit wat de verschillen zijn van online vindbaar worden in Nederland en het buitenland.

  Internationale SEO, is er verschil met vindbaar worden in Nederland?

  Jazeker! Het is niet dat een zoekmachine in het buitenland hetzelfde werkt als in Nederland. Daarnaast zijn er ook andere factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je internationale SEO toepast voor jouw website. Hieronder volgen een aantal redenen die laten zien dat er verschil zit tussen vindbaar worden in Nederland en vindbaar worden in het buitenland.

  Enkele verschillen:

  Zoekmachines: We vergissen ons nog wel eens in het feit dat Google niet de enige zoekmachine is die er op de wereld is. In Nederland is het inderdaad zo dat ongeveer 94,5% van de gevallen dat mensen iets zoeken via een zoekmachine, dat dit gedaan wordt via Google. Bing volgt respectievelijk op ongeveer 2,7% als tweede grootste zoekmachine in Nederland. Doordat er zo’n verschil is, wordt de meesten SEO in Nederland afgestemd op richtlijnen van Google. Wij bij PDK Online Succes streven er ook altijd naar om jou een zo hoog mogelijke positie te geven binnen Google. In veel Europese landen is het ook zo dat Google de belangrijkste zoekmachine is. Echter in bijvoorbeeld China is Baidu de belangrijkste zoekmachine. Baidu bezit maar liefst 70,3% van de Chinese markt. Deze zoekmachine werkt weer anders dan Google, waardoor je hier dus andere internationale SEO voor moet uitvoeren.

  Verschil in doelgroep: In een ander land is er een kans dat je een hele andere doelgroep hebt dan in Nederland. Deze doelgroep dien je dus op een andere manier te benaderen.

  Verschillen in zoekvolume: Het is vaak niet zo dat klanten in het buitenland precies hetzelfde zoekgedrag hebben als jou klanten in Nederland. In Duitsland hebben bepaalde woorden namelijk een hele andere zoekvolume dan dat de woorden zullen hebben in Nederland.

  Teksten: Je kan niet zomaar de teksten die je op je Nederlandse site hebt staan vertalen naar de taal van het land waar je handel mee wil gaan drijven. Het komt namelijk voor dat je heel iets anders schrijft dan wat je eigenlijk bedoeld. Op deze manier zorg je ervoor dat je het verkeerde zegt tegen een buitenlandse klant. Je moet je internationale SEO daarom ook afstellen op de taalcultuur van het land. Een voorbeeld: wanneer je in België jam gaat verkopen zullen mensen je raar aan kijken. In België gebruiken ze namelijk confituur voor jam. Zo zie je, al gebruiken ze dezelfde taal, zitten er alsnog verschillen.

  Domeinnaam/URL-structuur: In Nederland gebruiken veel bedrijven .nl achter hun URL. Voor in Nederland is dit de beste structuur die je kan hebben. Wanneer je internationaal handel wil drijven is het handig om te gaan werken met een .com structuur of met de initialen van het land zelf, zoals Engeland .uk.

  Concurrentie: Wanneer je internationaal handel gaat drijven zul je natuurlijk ook andere concurrenten hebben dan in Nederland. Wanneer je jouw concurrenten in het buitenland in kaart hebt, kan je strategische opties selecteren voor je internationale SEO. Het is namelijk vaak niet zeker of concurrenten in het buitenland dezelfde SEO strategieën hebben dan jouw concurrenten in Nederland.

  Door onze 13 jaar aan ervaring weten wij bij PDK Online Succes hoe we bovenstaande activiteiten moeten regelen voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van internationale SEO? Kom gerust een keer langs voor een kop koffie om jou opties te bekijken, zodat we samen een geschikte strategie kunnen bepalen voor jou internationale avontuur!

  SEO Duitsland

  Duitsland is voor Nederland de belangrijkste economische handelspartner in de wereld, voor zowel goederen als diensten. Omgekeerd is Nederland voor Duitsland de tweede belangrijkste handelspartner in de wereld.

  Richt jij je met jouw bedrijf hierdoor op de Duitse markt, ga dan ook voor SEO Duitsland. Bij PDK Online Succes helpen wij jou graag met jouw online strategie voor SEO Duitsland. Op deze manier maken we jouw bedrijf ook een online succes in Duitsland. Benieuwd hoe wij dit aanpakken, neem gerust contact met ons op.

  Waarom kan internationale linkbuilding ook belangrijk zijn voor jou internationale SEO strategie?

  Internationale linkbuilding kan een belangrijk onderdeel zijn van jou internationale SEO strategie. Met internationale linkbuilding gaan wij kijken naar backlinks die ervoor zorgen dat jou website meer autoriteit krijgt binnen de zoekmachine van het land waar jij handelen mee wil gaan drijven. Dit zorgt ervoor dat je alleen maar hoger komt te staan binnen deze zoekmachine. Hoe beter jou linkprofiel eruit komt te zien, hoe meer online succes jij zal hebben binnen het desbetreffende land. Wij bij PDK Online Succes helpen jou graag!

  Wat kan PDK Online Succes voor jou betekenen op het gebied van internationale SEO?

  Zoals boven beschreven zijn er een aantal verschillen op het gebied van SEO in Nederland en internationale SEO. Je moet het heel anders benaderen, iets wat wij bij PDK Online Succes door de jaren heen geleerd hebben. Onze specialisten gaan samen met jou aan de slag om te kijken welke doelen we willen halen om een ideale internationale SEO strategie te bepalen.

  • Zoekwoorden onderzoek: we kunnen een zoekwoorden onderzoek doen, om zo te kijken wat de meest relevante trefwoorden zijn voor jouw bedrijf.
  • Concurrentieanalyse: wat doen jou concurrenten in dat land momenteel online en hoe zorgen we ervoor dat jij hoger komt te staan in de zoekmachine
  • URL-structuur herzien: om zo optimaal mogelijk gevonden te worden, kunnen we je URL-structuur aanpassen.
  • On-page optimalisatie: we kunnen ervoor zorgen dat je geschikte landingspagina’s krijgt die afgestemd zijn op woorden met een relevant zoekvolume voor jouw bedrijf.
  • Off page optimalisatie: straten met internationale linkbuilding, om de autoriteit van jou website te vergroten.

  Dit zijn een aantal punten waarbij we jou kunnen helpen wanneer het gaat over internationale SEO. Wij houden graag van een persoonlijke aanpak. We hebben daarom ook een goede klik hoog in het vaandel zitten. Hierdoor vinden we het fijn om eerst kennis te maken onder het genot van een koffie met een lekker Brabants worstenbroodje. Het is ook mogelijk dat we langskomen bij jou bedrijf, net wat voor jou het beste uitkomt. We zijn van mening dat een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek! Maak dus nu een afspraak, om samen voor deze succesvolle samenwerking te gaan.

  Dus…….

  Ben jij de developer die we zoeken en sluit jij je graag aan bij ons team?

  image-box-border

  Dit zijn onze
  SEO specialisten

  Onze specialisten hebben alle kwaliteiten in huis om van jouw onderneming een online succes te maken. Hierbij gaan we altijd te werk volgens onze kernwaarden: persoonlijk, betrouwbaar en recht door zee.  Je kunt bij ons terecht voor SEO, SEA, webdevelopment, data & analytics, social media marketing, emailmarketing, beeld & ontwerp en verschillende online marketing trainingen. Wil jij met onze specialisten om tafel? Maak dan snel een afspraak.