5 SEO tips

Heb je een website of webshop of wil je deze laten bouwen? Het is pas een klein deel van je online succes. Hoe mooi de website of shop er ook uit mag zien, het wil niet meteen zeggen dat het een succes oplevert. Van de buitenkant kunnen potentiële klanten niet zien hoe mooi of gebruiksvriendelijk de website is, dit gebeurt alleen als zij de website of webshop kunnen vinden en worden getriggerd om hierop verder te klikken. We hebben het hier over SEO (zoekmachine optimalisatie) elementen die voor de juiste potentiële klanten kunnen zorgen en deze laten converteren.

Als marketingbureau zijn we dagelijks bezig om onze klanten vindbaar te maken in de zoekmachine van Google. De elementen die we inzetten, delen we graag met jullie in 5 SEO tips:

Tip 1:  Zoekwoorden onderzoek

Voordat je jouw website of webshop laat bouwen of zelf bouwt, is het altijd een slim idee om eerst een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Heb je al een website of webshop en heb je dit nog niet gedaan? Het is nooit te laat om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren, in tegendeel zelfs, het is belangrijk om voortdurend op de hoogte te blijven van het zoekgedrag van je potentiële klant.

De termen waar jouw potentiële klant op zoekt, die moet je gebruiken op jouw site. Aan de hand van interessante zoekwoorden, kun jij jouw navigatiestructuur bepalen en deze termen gebruiken.

Meer weten over het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek? Neem dan contact met ons op en dan leggen wij het je verder uit!

Tip 2: SEO teksten

Wanneer je een duidelijk overzicht hebt in het zoekgedrag van jouw doelgroep, is het tijd om deze zoekwoorden uit te werken in SEO teksten van hoge kwaliteit. Dat wil zeggen dat het gekozen zoekwoord vaker moet terugkomen, de tekst moet relevant zijn voor de bezoeker en afbeeldingen moeten beschikken over een alternatieve tekst. En dit is nog maar een klein deel aan vereisten.

Tip 3: Yoast Plugin

De 3e SEO tip is alleen interessant als je gebruikt maakt van WordPress. Zoals de naam “Yoast Plugin’’ al zegt, is dit een plugin die je gratis kan installeren. Naast de gratis versie, is er ook een betaalde variant waar uiteraard nog meer mee mogelijk is, maar dit is niet noodzakelijk.

Wanneer je jouw webpagina hebt gevuld met content, geeft de Yoast Plugin jouw paginatekst een score en aanbevelingen om deze te optimaliseren. Zo zorg je altijd voor een goede SEO waardige pagina nog voordat deze is gepubliceerd.

Tip 4: Pakkende Title tag

Elke webpagina beschikt over een meta titel en omschrijving die je zelf kan bewerken.

De Meta titel is niet alleen belangrijk voor de SEO, maar zorgt ook voor de doorklik naar jouw website vanuit de zoekmachine. Hoe uitnodigender de titel is, hoe meer mensen gaan klikken. Een pakkende meta titel zorgt dus voor meer bezoekers!

Tip 5: Backlinks

Hoe meer andere websites naar jouw pagina linken, hoe beter jouw website scoort in de zoekresultaten van Google. Dit kun je het beste doen door middel van informatieve pagina’s. Wil je meer weten over linkbuilding en jouw autoriteit in de zoekmachine vergroten? Neem dan contact met ons op.