5 sites met gratis stockfoto’s

Op zoek naar gratis stockfoto’s om je website, webshop of Social Media mee op te fleuren? Als marketingbureau zien we hoe belangrijk foto’s zijn om een webpagina net dat beetje extra te geven. Dat geldt ook voor Social Media berichte, het is belangrijk om hier gebruik te maken van de juiste content om zo volgers aan te spreken. Zelf maken we bij PDK Online Succes uiteraard ook gebruik van gratis stockfoto’s, wie doet dat nu niet? In deze blog delen we graag onze 5 favoriete gratis websites!

Pexels

Pexels wordt door ons op kantoor het meeste gebruikt. De website heeft meer dan 1,8 miljoen gratis stockfoto’s die je kunt downloaden zonder een account aan te maken. Met een uitstekend werkende zoekfunctie vind je snel de afbeeldingen waar je naar op zoek bent.

Een andere unieke en vooral fijne optie vind je rechtsboven. Hier kun je aangeven of je op zoek bent naar een staande, liggende foto, of dat je zelfs op zoek bent naar een bepaalde kleur, ideaal!

Als laatste kun je hier ook nog eens terecht voor stockvideo’s!

https://www.pexels.com/

Pixabay

Pixabay is onze tweede favoriet wanneer we op zoek zijn naar gratis stockfoto’s. Let wel op dat je hier een account nodig hebt om de foto’s te kunnen downloaden. Registreren is geheel gratis en dat blijven de foto’s ook. De website is ook nog eens in het Nederlands.

Het grootste voordeel van Pixabay, is dat je de stockfoto’s meteen in het juiste formaat kan downloaden. Zo hoef je deze later zelf niet aan te passen.

https://pixabay.com/nl/

Unsplash

Het grote voordeel van Unsplash, is de overzichtelijkheid. Zo heb je hier gelijk de keus uit een aantal categorieën, maar kun je uiteraard ook zelf de zoekfunctie gebruiken. Unsplash wordt bij ons voornamelijk gebruikt wanneer we op zoek zijn naar prachtige en artistieke gratis stockfoto’s.

Bij Unsplash heb je geen account nodig om de foto’s te downloaden.

https://unsplash.com/

Pikwizard

Pikwizard is soortgelijk aan Unsplash, ook hier vind je meer dan een miljoen gratis stockfoto’s, hebben de foto’s een hoge resolutie en zijn deze zonder account te downloaden. Het verschil is uiteraard wel dat je op beide sites andere foto’s weet te scoren. Vind je op de ene niet wat je zoekt? Neem dan zeker een kijkje op de ander.

https://pikwizard.com/

JeShoots

JeShoots gebruiken we wanneer we op zoek zijn naar vrolijke en kleurrijke foto’s. Ze zijn uniek en ook te filteren per categorie. Ook heb je hier geen account nodig en is er ook een zoekfunctie aanwezig.

Aan deze website zitten wel een paar minpuntjes waarvan je bij de andere sites geen probleem hebt. Zo kom je hier regelmatig advertenties tegen en vragen ze gedurende de download wel om een donatie.

https://jeshoots.com/

Wat wij adviseren

Bij PDK Online Succes adviseren we iedereen om gebruik te maken van duidelijke en unieke foto’s. Let er dus  op dat wanneer je gebruik maakt van gratis stockfoto’s, deze niet altijd uniek zijn. Velen anderen kunnen deze foto’s ook gebruiken en plaatsen. We adviseren daarom om kritisch op zoek te gaan naar een afbeelding en niet zomaar met de eerste de beste akkoord te gaan, zo voorkom je dat je dezelfde afbeelding gebruikt als een ander.

Wij geloven ook dat een afbeelding beter scoort en overkomt wanneer je deze zelf hebt gemaakt en aansluit op jouw omgeving. We bieden onze klanten dan ook vaak aan om te helpen met de juiste fotografie. Neem gerust eens een kijkje > Fotografie